Dít zijn de succesvolle aanvragen voor de stimuleringsvouchers

Van het werven van nieuwe jeugdleden bij basisscholen tot het investeren in duurzame sportaccommodaties. Met de stimuleringsvouchers konden sportaanbieders in de Hoeksche Waard tot wel €2.500,- aan ondersteuning aanvragen als onderdeel van de campagne ‘Boost je club’ van Hoeksche Waard Actief. Hierbij werd o.a. getoetst op maatschappelijke waarde en duurzaamheid van de aanvragen. Een overzicht:  

Blue Hitters

Blue Hitters wil graag werken aan het werven en behouden van jeugdleden door het geven van clinics en het aanschaffen van sportmaterialen. Het doel van de honkbalvereniging uit Maasdam is om kinderen kennis te laten maken met de honk- en softbalsport.

CKC ADO

Basisschoolkinderen in ’s-Gravendeel kennis laten maken met de korfbalsport. Dat wil CKC ADO realiseren met een complete korfbalbox (palen, leskaarten, materiaal) die de scholen kunnen inzetten tijdens gymlessen en pauzes. Met dat idee wil CKC ADO een bijdrage leveren aan levenslange beweegcultuur en motiveren van kinderen om lid te worden van de korfbalvereniging.

Green Power Fitness

Het aanbieden van totale begeleiding rondom beweging en voeding. Het geld van de stimuleringsvoucher gaat Green Power Fitness uit Oud-Beijerland inzetten om een gezonde levensstijl van kinderen te stimuleren. Dit gebeurt onder andere door te focussen op gezin in plaats van individu, ouders centraal te stellen, overgewicht terug te dringen en weerstanden en angsten bij kinderen te overwinnen.  

Randori

De voucher gaat Judovereniging Randori uit Klaaswaal benutten (deels) gebruiken om de kosten te dekken voor het verduurzamen van het pand aan het Henry Dunantplein. Het doel: lager energieverbruik, een laagdrempelige sportaccommodatie blijven en verpaupering in de wijk tegengaan. Meerdere (sport)verenigingen maken gebruiken van het pand.

TVH & PowerFit

Door een compleet multipakket (strippenkaart voor tennis, hardlopen, krachttraining, boksen) aan te bieden vanuit de tennis- en sportschool willen TVH & PowerFit inzetten op flexibel en veelzijdig sportaanbod voor inwoners van de Hoeksche Waard. Hiermee spelen TVH & PowerFit in op de veranderende behoeften van leden. De voucher wordt gebruikt voor het ontwikkelen en aanjagen van het nieuwe, gezamenlijke programma.

HWVV Fidus

De beachvolleybalvereniging uit Strijen wil de voucher benutten om te investeren in een nieuwe zandlaag van de twee velden om daarmee de aantrekkingskracht op nieuwe leden te vergroten. Het doel: bijdragen aan een sociaal verenigingsleven, het in beweging brengen van mensen, laagdrempelig zijn en blijven en het uitstralen van ontspannen sportomgeving.

ZBBG

Samen met een fysiopraktijk gaat ZBBG uit Zuid-Beijerland een speciaal programma ontwikkelen voor jongeren met ADHD en ASS. Vanuit dit programma gaat ZBBG deelnemers begeleiden naar deelname aan regulier aanbod bij de sportschool. Dit programma is een pilot en in de toekomst kunnen (nieuwe startende) groepen in abonnementsvorm deelnemen. Het doel: kwetsbare groepen in beweging brengen en een bijdrage leveren aan de mentale gezondheid.   

711Yoga

De Yogastudio uit ’s-Gravendeel wil een bijdrage leveren aan de fysieke en mentale gezondheid van de inwoners van het dorp door met de voucher in te zetten op ledenwerving en -binding.