Sportverenigingenpanel Hoeksche Waard: iets voor uw club?

Meld u aan voor het sportverenigingenpanel van de Sportraad Hoeksche Waard om van waarde te zijn voor sport en bewegen (en uw vereniging) in de Hoeksche Waard .

Sportraad Hoeksche Waard bestaat één jaar. We zijn een groep enthousiaste vrijwilligers met een missie om het fundament voor de breedtesport en topsport in de Hoeksche Waard te versterken. Onze focus ligt daarbij op de vitaliteit en toekomstbestendigheid van de ruim 140 verenigingen die de Hoeksche Waard rijk is. De Sportraad is onafhankelijk en werkt samen met de gemeente Hoeksche Waard, sportverenigingen en organisaties zoals Hoeksche Waard Actief en Welzijn Hoeksche Waard.

Hoe werkt het?

Graag willen we ook voor uw vereniging van toegevoegde waarde zijn. Zou u daarom samen met andere enthousiaste verenigingsbestuurders een klankbord/panel willen vormen? We vragen om actief uw mening te geven op bepaalde (actuele) vragen/thema’s. Dat doen we digitaal. Als deelnemer aan het panel ontvangt u af en toe een e-mail met een digitale vragenlijst om in te vullen. Dit werkt heel eenvoudig, de tijdsinvestering blijft beperkt.

Wanneer we uw input vragen en waarover, is afhankelijk van wat er speelt en de thema’s waar de Sportraad zich actief mee bezig houdt. Op dit moment zijn dat bijvoorbeeld:

  1. De betekenis van corona voor de sporter en voor de toekomstbestendigheid van de sportvereniging/sportaanbieder;
  2. De uitvoering van het lokale Sportakkoord, in samenwerking met de gemeente, Hoeksche Waard Actief en Welzijn Hoeksche Waard;
  3. Subsidie- en accommodatiebeleid.


We gebruiken de inbreng van het panel om de rollen van belangenverbinder van de sport en gesprekspartner van gemeente Hoeksche Waard zo goed mogelijk in te vullen. Wij hopen dat zoveel mogelijk verenigingen meedoen en er een mooie mix ontstaat van binnensport/buitensport/zwemmen, gebieden waarin de verenigingen gevestigd zijn, individuele sporten en teamsporten, vertegenwoordiging van sport voor diverse speciale doelgroepen, grote en kleine verenigingen, etc.

Aanmelden

Doet uw vereniging mee? Aanmelden als lid van ons sportverenigingenpanel Hoeksche Waard kan door een e-mail te sturen naar bestuur@sportraadhw.nl. Vermeld daarbij uw naam, verengingsnaam en contactgegevens (e-mail en telefoonnummer).