Bert de Jong

Secretaris

Mijn naam is Bert de Jong, 55 jaar en geboren en opgegroeid in ’s-Gravendeel, Sinds 1995 woon ik met mijn vrouw en dochter in Puttershoek. In mijn jonge jeugd heb ik samen met mijn zussen en broer gekorfbald bij ADO. Vanaf mijn 15e ben ik overgestapt naar het wielrennen en lid geworden van De Hoekse Renners, eerst als toerfietser, later wedstrijdrenner en ben ik ook in verschillende bestuurs- en begeleidingsfuncties actief geweest.

Op dit moment leg ik weer als toerfietser jaarlijks duizenden kilometers af in onze mooie Hoeksche Waard en daarbuiten. Ook ben ik actief bij een organisatie, die tracht een groot internationaal wielerevenement in de Hoeksche Waard mogelijk te maken.

Vanuit die rol ben ik begin 2019 betrokken geraakt bij het initiatief van een sportraad in de Hoeksche Waard en heb ik bij de formele oprichting in oktober 2019 de rol van secretaris op mij genomen.

In het dagelijks leven ben ik projectleider bij de grootste Nederlandse aannemer en hou ik mij bezig met de realisatie van infrastructurele projecten. Ik vind het uitdagend om projecten vorm te geven, te organiseren en te realiseren en daarmee een bijdrage te leveren aan de samenleving.

Met de initiatieven en projecten van de Sportraad Hoeksche Waard verwacht ik een bijdrage te leveren aan een gezond en veilig sportklimaat in de Hoeksche Waard, waar gelegenheid en ruimte is voor iedereen om te sporten.