Dennis Verschuuren

Penningmeester

Ik ben Dennis Verschuuren, 44 jaar, geboren in Rotterdam en sinds mijn 11e woonachtig in de Hoeksche Waard. Sinds 2018 woon ik met mijn vriendin in Zuid-Beijerland. Vanaf kinds af aan ben ik actief als vrijwilliger en begonnen met radio maken. In eerste instantie bij de Ouderen omroep in Numansdorp, later bij Radio Strijen Lokaal (huidige Omroep Hoeksche Waard).

Na een korte judo periode heb ik een aantal jaar gevoetbald bij NSVV. Een teamsport past mij nu eenmaal beter, samen sta je sterk. Volleybal is mijn hobby, de zomersport beachvolleybal is mijn passie. In 2015 heb ik als initiatiefnemer Beachsport Hoeksche Waard opgericht met de gedachte ‘van breedtesport naar topsport’. Het eerste burgerparticipatie initiatief, met een omnisport gedachte voor de toenmalige gemeente Cromstrijen. Zonder financiële steun van de gemeente een stichting opzetten, bracht de nodige uitdaging met zich mee. Momenteel draait de stichting volop, mede met dank aan de inzet van alle vrijwilligers. In de wintermaanden ben ik vooral betrokken als speler, TC-lid en trainer bij volleybalvereniging Apollo.

In mijn professionele carrière ben ik Information Security Officer van een ziekenhuis op Rotterdam Zuid. Ik houd me (op nationaal niveau) bezig met het invullen van privacy en informatiebeveiligingsvraagstukken in de zorg en vertaal deze op beleidsniveau naar het ziekenhuis. Hoe waarborg/implementeer je de veiligheid van gegevens en voldoe je tegelijk aan gestelde wetten, normen en kaders. Van wet/norm naar een werkbare oplossing is precies de uitdaging die ik met de Sportraad wil aangaan. Hoe brengen we nationaal beleid, binnen de financiële mogelijkheden van de Sportraad, naar onze mooie Hoeksche Waard om iedereen te kunnen laten sporten.