Erwin Niedeveld

Algemeen bestuurslid

Ik ben Erwin Niedeveld, 47 jaar, opgegroeid in Numansdorp en sinds 1996 woonachtig in Mijnsheerenland. Ik ben getrouwd en wij hebben twee zoons. Op 6-jarige leeftijd ben ik bij NSVV begonnen met voetbal. Na een knieblessure op 11-jarige leeftijd ben ik bij de Hoeksche Renners wedstrijden gaan rijden. Tijdens de spaarzaam vrije momenten was ik op mijn surfplank te vinden op het Haringvliet. Als puber kwam ik in aanraking met Aikibudo, een Japanse krijgskunst, wat nog steeds als rode draad door mijn leven loopt.

Sinds 1995 ben ik zowel professioneel alsook in mijn vrije tijd bezig met sport en bewegen; voor mijzelf, als docent, als opleider, en in verschillende bestuurlijke rollen. Zo verzorgde ik als docent trainingen voor een verscheidendheid van doelgroepen, zoals de Koninklijke Marechaussee, Politie, Ministerie van Justitie, en onderwijs- en hulpverleningsinstellingen. In mijn rol als onderwijsleider heb ik verschillende (beroeps-)opleidingen binnen de sport opgezet en leermodules voor sportbranches en -bonden ontwikkeld. Binnen de MBO-raad heb ik de landelijke kwalificatiestructuren sport (NOC*NSF en min.VWS) afgestemd met alle mbo en hbo-opleidingen (min.OCW).

Maatschappelijke activering en een inclusieve samenleving via o.a. de weg van sport en bewegen is één van mijn grote drijfveren. In de Hoeksche Waard heb ik twintig jaar geleden de Aikibudo trainingen van mijn leraar Teun Tromp voortgezet en Stichting Dainitji opgericht. Vol trots kan ik melden dat hier al jaar en dag gewerkt wordt aan fysiek en mentale wendbaarheid. 

Naast deelname aan de vele verschijningsvormen van sport en bewegen waar ik altijd met overtuiging in ben gestapt, staat voor mij ‘leren van het nieuwe’, ‘ontwikkelen door innovatie’ en ‘realiseren van impact’ in mijn dagelijks leven centraal. Als bestuurslid van de Sportraad Hoeksche Waard heb ik de ambitie om de maatschappelijke rol van sport in brede zin in onze Hoeksche Waard te versterken, zodat iedereen in de Hoeksche Waard op een eigen wijze aan een gezonde en gelukkige leefstijl kan werken.