Marita Verkaik

Algemeen bestuurslid

Ik ben Marita Verkaik, 37 jaar en geboren, getogen en ook nu wonend in Oud-Beijerland. Al ruim 30 jaar ben ik lid bij korfbalvereniging Korbatjo, zowel korfballend als in diverse vrijwilligersfuncties. Momenteel korfbal ik in het midweekteam en ben ik bestuurslid Technische Zaken.

Via Korbatjo (de enquête en de bijeenkomst voor de sportverenigingen in de Hoeksche Waard eind 2018 en begin 2019) kwam ik in aanraking met de initiatiefnemers van de Sportraad Hoeksche Waard. Ik belandde in een denktankgroep die verder inhoud en vorm ging geven aan de Sportraad. En zo werd ik uiteindelijk ook algemeen bestuurslid.

Ik vind het erg leuk om van betekenis te zijn voor mijn eigen gemeente en voor sportverenigingen. Bijzonder mooi wat de sportvereniging mij en menig ander heeft gebracht en brengt. In Rotterdam ben ik aanjager van een netwerk voor vrouwen in de sport en dus kon ik als enige vrouw in de denktankgroep van de Sportraad geen ‘nee’ zeggen tegen een bestuursfunctie. Ik geloof in de kracht van diversiteit.  

Ik ben niet alleen als vrijwilliger maar ook voor mijn werk actief in de sportsector. Na mijn studie Sport, Economie en Communicatie ben ik in 2005 gaan werken bij de stichting Rotterdam Sportsupport. Een prachtige organisatie waar ik nog altijd veel plezier beleef. Na eerdere functies als Verenigingsmanager en Beleidsmedewerker ben ik daar nu Manager en Plaatsvervangend directeur. Ook heb ik enkele jaren bij de landelijke korfbalbond gewerkt.

Ik ben gezegend met veel energie. ‘Geniet van het leven’ is mijn motto en dat doe ik onder andere ook samen met mijn vriend (in de horeca) en als tante.