Terug naar overzicht
17 augustus 2022 Bijeenkomst Gezonde Sportomgeving | Kom jij ook?

Op woensdag 14 september organiseren gemeente Hoeksche Waard, sportraad Hoeksche Waard en Hoeksche Waard Actief een bijeenkomst over sport en gezondheid. Ben jij erbij? 

Het is belangrijk dat onze kinderen en jongeren kunnen opgroeien in een gezonde omgeving waarin zij geen slechte gewoontes aanleren, bijvoorbeeld roken of overmatig alcoholgebruik. Ook jouw sportclub speelt hier een belangrijke rol in, al begrijpen we dat dit soms betuttelend kan voelen. Dankzij jouw inzet breng je immers al mensen in beweging. Toch laten onderzoeken zien dat er nog veel te winnen valt op dit gebied. Kom daarom ook en laat je inspireren. 

We openen de avond met wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat. Kinderarts Nico van der Lely vertelt meer over de invloed van alcohol op jongeren, en het recente onderzoek van de GGD ZHZ hierover komt aan bod. We nodigen je uit om mee te denken over het nieuwe alcoholbeleid en met name de openings-en schenktijden voor sportkantines. Daarnaast worden de onderwerpen voeding en roken behandeld. We delen kennis, dilemma’s en ervaringen, maar ook hoe laagdrempelig het kan zijn om hier iets mee te doen. Natuurlijk sluiten we af met een gezellig netwerkmoment.

Praktische informatie
Woensdag 14 september
19.00 – 21.00 uur. De inloop is vanaf 18.45 uur.
Tennisvereniging Numansdorp. Meestooflaan 1, Numansdorp.

Kom je ook? 
Aanmelden kan via deze link. We stellen het op prijs als je de uitnodiging deelt met anderen, bijvoorbeeld barpersoneel, trainers of leden van de club. Heb je vooraf vragen? Neem dan contact op met verenigingsadviseur Robin Tiberius via robin@hoekschewaardactief.nl of 0186-685802.