Terug naar overzicht
4 mei 2021 Jaarrapportage Lokaal Sportakkoord 2020: “Trots op de resultaten”

In november 2019 is het Sportakkoord Hoeksche Waard 2020-2022 vastgesteld. Als Sportraad nemen we deel in de lokale werkgroep met de gemeente, Hoeksche Waard Actief, Regiekr8 en Welzijn Hoeksche Waard. Deze rapportage laat zien waar we het afgelopen jaar aan hebben gewerkt en wat de resultaten van het Lokaal Sportakkoord tot nu toe zijn.

“Allerlei organisaties en verenigingen op het gebied van sport zijn gevraagd om binnen de zes landelijk geformuleerde ambities aan te geven wat zij belangrijk vinden als het gaat om sport en bewegen,” aldus sportwethouder Paul Boogaard. “Dit resulteerde in een gedragen lokaal akkoord waar met verschillende partijen uitvoering aan wordt gegeven. Ik ben niet alleen trots op de resultaten, maar vooral op de samenwerking tussen partijen.”

“Het Sportakkoord wordt erg proactief opgepakt in de Hoeksche Waard. Een gedreven team van mensen ontfermen zich over de inhoud, uitvoer en vorderingen.” Dorien Tenhaeff (voormalig adviseur Lokale Sport)

Verhoging uitvoeringsbudgetten
De bestrijding van het coronavirus heeft in 2020 en in de eerste helft van 2021 flinke gevolgen voor de lokale sport- en beweegaanbieders. Met de doorkijk naar de zomermaanden waarin er, naar verwachting en overeenkomstig 2020, meer mogelijkheden zijn om activiteiten aan te bieden, wordt hiervoor via een specifieke uitkering aan de gemeenten een impuls gegeven door de uitvoeringsbudgetten voor het jaar 2021 eenmalig te verhogen.

Mooi nieuws, want gemeente Hoeksche Waard ontvangt een verdubbeling van het oorspronkelijke budget. Hiermee beoogt het kabinet, waar dat mogelijk is, het sporten en bewegen te bevorderen in een tijd waarin dat door de coronamaatregelen lastig is. Sporten en bewegen is echter van belang voor zowel de fysieke als mentale gezondheid van mensen. De financiële impuls geldt als een aanvulling op het uitvoeringsbudget van de lopende lokale Sportakkoorden. In het jaar 2022 wordt de maximale uitkering teruggebracht naar het oorspronkelijke niveau gelijk aan 2020.