Terug naar overzicht
20 mei 2021 Samen vergroten inclusie binnen sport & bewegen

De Sportraad Hoeksche Waard vindt het belangrijk dat iedereen met plezier mee kan doen aan sport en bewegen, zich welkom en geaccepteerd voelt en eigen sportkeuzes kan maken. Wij hebben dan ook in het Lokaal Sportakkoord van de Hoeksche Waard als doel afgesproken dat “Inclusief sporten en bewegen door iedereen als vanzelfsprekend wordt ervaren”.

Het afgelopen jaar hebben wij als Sportraad in samenwerking met de LHBTI-gemeenschap en verschillende verenigingen aandacht aan inclusie besteedt wat tot nieuwe inzichten heeft geleidt bij club besturen en een werkplan regenbooggemeente. Verder hebben wij het maatschappelijk initiatief Samen Bewegen ondersteund voor minder vitale ouderen. De jongste deelnemer is 72 jaar, de oudste 94.

Sportdeelname
We zijn er echter nog lang niet, want inclusie betekent vooral dat je niemand uitsluit. Dit geldt dus voor iedereen! En als professional of vrijwilliger binnen de sport wil je hier natuurlijk actief aan bijdragen. Denk bijvoorbeeld aan diversiteit van sportdeelname, voldoen aan de beweegrichtlijnen en clublidmaatschap.

Vind jij inclusie ook belangrijk en deel jij graag jouw kennis en ervaringen, of ben je wel benieuwd hoe jouw club een bijdrage aan inclusie kan leveren? Neem contact op met Sportraad door een e-mail te sturen naar bestuur@sportraadhw.nl. Samen versterken we de lokale samenwerking om ook jullie doelen te bereiken.

Samen vergroten wij op het gebied van inclusie:

  1. De bewustwording binnen de clubs en de (potentiële) sporters te vergroten.

  2. Het wegnemen van belemmeringen, opzetten versterken en uitbreiden van passend sport- en beweegaanbod.

  3. De versterking en het bereik van de lokale samenwerking en borging van inclusie.