Terug naar overzicht
18 september 2022 Tijdlijn: inspanningen Sportraad Hoeksche Waard

Van deelnames in werkgroepen en het organiseren van sportcafés, tot het opstellen van een Lokaal Sportakkoord en klankborden voor de harmonisatie van het subsidie- en accommodatiebeleid. Sinds de oprichting in oktober 2019 spannen we ons in voor sport en bewegen in de Hoeksche Waard. Een overzicht. 

Januari 2019Vorming van de Gemeente Hoeksche Waard uit een fusie van de gemeenten Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen.
Januari 2019Informatieavond voor verenigingen over de oprichting van de Sportraad Hoeksche Waard.
Februari 2019 - Juli 20198 bijeenkomsten van de initiatiefgroep van de Sportraad Hoeksche Waard ter voorbereiding van de oprichting van de sportraad.
Juli 2019 - hedenRegulier overleg met NOC*NSF en andere sportraden in Nederland.
Juli – Oktober 2019Deelname opstellen Lokaal Sportakkoord.
Oktober 2019Officiële oprichting van de Sportraad Hoeksche Waard.
Oktober 2019 - December 2019Maandelijkse bestuursvergadering op locatie bij een vereniging in de Hoeksche Waard; in gesprek met de betreffende vereniging. Voorbeelden: IJs- en skeelerclub Puttershoek en Schietvereniging Wilhelm Tell (Goudswaard).
November 2019Ondertekening van het Sportakkoord Hoeksche Waard door Gemeente Hoeksche Waard, Hoeksche Waard Actief (HWA), Welzijn Hoeksche Waard en de Sportraad Hoeksche Waard.
November 2019Inspiratiesessie voor sportverenigingen in de Hoeksche Waard.
November 2019 - hedenDeelname projectgroep Sportakkoord Hoeksche Waard
November 2019 - December 2020Deelname klankbordgroep subsidiebeleid.
November 2019 - Oktober 2020Deelname werkgroep Regenbooggemeente.
December 2019 - Januari 2022Deelname werkgroep Mentale Weerbaarheid.
Januari - December 2020Maandelijkse bestuursvergadering op locatie bij een vereniging; in gesprek met de betreffende vereniging. Voorbeelden: Gymnastiekvereniging De Drie Lelies (Puttershoek) en TV Heykensort (Heinenoord).
Januari 2020 - hedenRegulier overleg met Gemeente HW en wethouder Paul Boogaard.
Januari 2020 - hedenRegulier overleg met de samenwerkingspartners Hoeksche Waard Actief, Welzijn Hoeksche Waard en Bres Accommodaties.
Maart 2020 - hedenIn samenwerking met gemeente Hoeksche Waard en Hoeksche Waard Actief sportverenigingen helpen tijdens eerste de coronacrisis.
April 2020 - hedenDeelname klankbordgroepen: harmonisatie subsidie- en (buiten)accommodatiebeleid.
Juni 2020Ondertekening samenwerkingsovereenkomst met de gemeente Hoeksche Waard.
Augustus 2020 - hedenIn samenwerking met Hoeksche Waard Actief informatieavonden en trainingen organiseren voor sportverenigingen over uiteenlopende thema’s.
November 2020Digitale inspiratiesessie ‘Veilig en open sportklimaat’ voor Hoeksche Waardse sportverenigingen.
November 2020 - hedenAgenderen integrale sport- en beweegnota bij de gemeente Hoeksche Waard.
November 2020 - hedenInterventie uitvoeren op diverse dossiers met de gemeente Hoeksche Waard. Voorbeelden: kunstgras korfbal, MTB parcours duursport, nieuwbouw zwembad Numansdorp.
December 2020 - hedenPeriodiek versturen van belangrijke nieuwsupdates naar Hoeksche Waardse sportverenigingen.
Januari - December 2021Maandelijkse bestuursvergadering op locatie bij een vereniging; in gesprek met de betreffende vereniging. Voorbeelden: FC Binnenmaas.
2021Advies werkplan Combinatiefuncties Hoeksche Waard.
Januari - Mei 2021In samenwerking met Hoeksche Waard Actief uitvoering gegeven aan de clubscan.
Maart 2021 - hedenDeelname werkgroep Uitvoeringsplan Preventie & Handhaving Alcohol.
Maart 2021 - hedenDeelname klankbordgroep harmonisatie subsidies sport.
April 2021Start van club-panel; het periodiek om input vragen bij Hoeksche Waardse sportverenigingen over belangrijke thema’s.
Mei 2021 - hedenDeelname klankbordgroep harmonisatie buitensportaccommodaties.
Augustus 2021 - hedenAttentie gegeven aan verenigingen voor hun jubilea.
Augustus 2021Vormgeven toptalent ondersteuning in de Hoeksche Waard.
Oktober 2021Sportcafé Hoeksche Waard ‘De toekomst van jouw sportvereniging’ in het Hippisch Centrum in Oud-Beijerland (in samenwerking met Hoeksche Waard Actief).
Oktober 2021 - hedenIn samenwerking met Hoeksche Waard Actief organiseren van verkiezingen Hoeksche Waardse Sportwaardering.
November 2021 - heden

Overleg met de politieke partijen in kader van de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. 

Januari 2022 - hedenMaandelijkse bestuursvergadering op locatie bij een vereniging; in gesprek met de betreffende vereniging. Dit jaar: Korbatjo, Zinkwegse Boys en HWVV Fidus.
Februari 2022 - hedenUitbreiding regulier overleg met directeuren portefeuilles Sport, Mobiliteit, Welzijn van de gemeente Hoeksche Waard.
Februari - Juni 2022Deelname traject Social Nudging. Het ontwikkelen en toepasbaar maken van nudges om het alcoholgebruik in Hoeksche Waardse sportkantines onder jongen te verminderen.
Augustus - hedenMede op verzoek van de Sportraad Hoeksche Waard heeft de gemeente besloten tot de totstandkoming van een integrale sport- en beweegnota. In dit proces worden wij betrokken . Verwachting is dat de nota in het voorjaar van 2023 definitief wordt vastgesteld.
September 2022Aanwezig bij de bijeenkomst 'De gezonde sportomgeving' bij tennisvereniging Numansdorp.

Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen of wil je graag in contact komen met de bestuursleden van de Sportraad Hoeksche Waard? Stuur dan een e-mail naar bestuur@sportraadhw.nl. We helpen je graag verder!