Terug naar overzicht
3 november 2022 Uitnodiging: bijeenkomst integrale sport- en beweegnota

Zoveel mogelijk bewoners van de Hoeksche Waard laten sporten en bewegen. Dat wil gemeente Hoeksche Waard realiseren met het nieuwe beleid dat zal worden beschreven in de nota Sport en bewegen. We bedenken graag samen met jou hoe we dat kunnen bereiken.

Op donderdag 17 november organiseert de gemeente Hoeksche Waard in samenwerking met de Sportraad Hoeksche Waard, Hoeksche Waard Actief en Welzijn Hoeksche Waard een bijeenkomst voor bewoners, verenigingen, ondernemers en organisaties die mee willen denken over dit belangrijke onderwerp. Wij zouden het fijn vinden als jouw vereniging daarbij aan wil sluiten. Je bent vanaf 19.00 uur van harte welkom in De Open Hof in Oud-Beijerland (W. van Vlietstraat 2a).

Let op! In eerdere berichten stond het gemeentehuis aangegeven als locatie, maar de bijeenkomst is verplaatst naar De Open Hof.

Sport- en beweegnota
Jouw kennis en ervaring is voor ons belangrijk om tot deze sport- en beweegnota te komen. In deze nota komen de gezamenlijke ambities en uitgangspunten te staan die het sporten en bewegen binnen Hoeksche Waard kunnen bevorderen. We vragen je om ideeën en kansen hiervoor. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Wat is er nodig om de openbare ruimte zo inrichten dat deze aantrekkelijk wordt om te bewegen?
  • Wat vind je belangrijk voor het bewegingsonderwijs op scholen?
  • Hoe zorgen we ervoor dat kinderen van ouders met een minimuminkomen kunnen sporten?
  • Heb je ideeën om sporttalenten te ondersteunen die hun droom waar willen maken?
  • Op welke manier kunnen we ouderen langer in beweging houden en mee laten doen?

Aanmelden
Tijdens de bijeenkomst gaan we dus in gesprek over algemene zaken en ideeën die het sporten en bewegen in de Hoeksche Waard kunnen bevorderen. Het gaat deze avond niet om specifieke voorzieningen of wensen voor een bepaalde locatie of zaken die een vereniging geregeld wil hebben. We horen graag of je komt. Aanmelden kan tot dinsdag 15 november door een e-mail te sturen naar penl@gemeentehw.nl.

Vragen?
Neem contact op met Inge Wolters via telefoonnummer 088 – 647 36 58 of e-mail inge.wolters@gemeentehw.nl.